lørdag den 10. september 2016

Rød dukkah

2 spsk fennikelfrø
2 spsk spidskommen
75 gr mandler
2 tsk sød paprika
2 tsk røget paprika
1 tsk salt 

Frøene ristes på panden til de er lune og dufter. Mandlerne ristet og derefter blendes eller mortes det hele sammen. Med stavblenderen synes jeg faktisk det bliver for fint. Og man skal også passe på med morteren, hvis man vil have lidt mere bid. Foodprocessoren er den bedste, men kræver naturligvis også at der er rigelige mængder... Prøv dig frem og find ud af hvor grov du synes det skal være.












Hæld dukkah'en på glas med tætsluttende låg og brug det inden smager forsvinder ;-)




Dukkah er fantastisk til at pifte en lidt kedelig ret op. Brug den ovenpå en stegt kotelet, på salat, på ovnbagte grøntsager, dyp brød i olie og i dukkah... ahh - ja, prøv på lidt af hvert og find din egen favorit.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar