onsdag den 11. december 2013

Hjemmelavet marcipan

En moderne udgave af Ottilies marcipan

50 gram mandler (evt. med skal) hakkes i foodprocessor
30 gram flormelis køres med
et par dråber vand tilsættes og der køres til massen er ensartet.

Stilles i køleskabet til det er kølet så meget af, at det kan håndteres uden at det klistrer.

Børnene har i dag brugt denne portion til en adventsgave til deres farfar.

En portion marcipan
2 tsk. cognac
6 hakkede valnødder


Rulles til kugler, der dyppes i chokolade. Pyntes med et stykke valnød og stilles til side til chokoladen er stivnet.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En alternativ måde at lave marcipan på er:

50 gram (evt. smuttede) mandler
20 gram sukker
1/4 dl vand

Vand og sukker koges ind til sirup. Hvis sukkeret krystalliserer, spædes med mere vand. Mandlerne hakkes i foodprocessoren. Når de er hakket, lader man en tynd stråle sirup løbe ned blandt mandelsmulderet, mens maskinen kører.

Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails. Læg også hjertens-gerne en kommentar.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar