onsdag den 24. april 2013

Hvedeknopper - varme hveder - krydderboller

Kært barn har mange navne, og det har denne bolle også.

200 gram gær
½ tsk. salt
3 spsk. sukker
200 gram smeltet og afkølet smør
½ l. mælk
4 æg
2 tsk. kardemomme
1 kg mel
1 knivspids bagepulver

Gæren opløses i mælken, og de øvrige ingredienser samles til den dej, som æltes godt igennem. Lad det hæve til dobbelt størrelse (det går ret hurtigt, med den heftige gærmængde - så hold øje med skålen!).


Form 35-40 fint, runde boller og sæt dem, så de næsten rører hinanden i en bradepande beklædt med bagepapir.
Hæld kogende vand i en anden bradepande og stil bradepanden med bollerne ovenpå, så de hæver over varmen fra dampen i den nederste bradepande. Det tager ca. 12-15 minutter for bollerne, at hæve sammen.




Pensles med et sammenpisket æg og bages ved 210 grader i 12-15 minutter.

Bollerne kan spises som hvedeknopper, eller halveres og ristes til varme hveder til Bededag.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar